MatroesjKAAS!

Welkom op mijn blog MatroesjKAAS. Via dit blog neem ik je mee op een Russische reis door Nederland.

Al een langere tijd heb ik de wens om door Rusland te reizen. In 2014 heb ik een journalistiek project gevolgd in Mongolië, waar ik twee maanden werkte als vrijwilliger bij een Mongools televisiezender. Via dit project heb ik het Mongoolse leven in de hoofdstad Ulaanbatar mogen proeven. Ik  verbleef  bij een Mongools gastgezin en trok buiten de werkuren veel met mijn Mongoolse collega’s op. Het idee was om met de trein via  oude Sovjetstaten ( Kazachstan, Kyrzbekistan, Uzbekistan etc.)   en Rusland  terug te reizen naar Nederland. Uiteindelijk kreeg mijn reis vanwege praktische redenen een andere wending en  bezocht  ik een ander deel van Azië: China, de Filipijnen en Japan.

Nu ik alweer een tijd terug ben in Nederland, blijft Rusland mij intrigeren. De rare streken van Poetin volg ik op de voet. In de VPRO reisdocumentaire Grensland en van Moskou tot Magadan van Jelle  Brandt Corstius blijf ik me verwonderen over de Russen. Ik vraag me dan af hoe het is om in een land te leven met een dictator zoals Poetin, het communistische verleden, wodka, Kalasjnikovs, Russische keuken en bontmutsen.

Het liefste zou ik morgen het vliegtuig pakken en daar een kijkje willen nemen. Onder het genot van een ijskoud glaasje wodka de Russische ziel willen vangen.

Maar helaas, door het volgen van mijn opleiding Journalistiek  heb ik op dit moment niet de ruimte om een paar maanden te gaan reizen. Vandaar  het idee om vanuit Nederland de Russen te onderzoeken.  Wat ik me afvraag is of er in Nederland een Russische gemeenschap is. Zo ja, hoe leven zij in Nederland. En hoe kijken zij tegen Rusland en Nederland aan.

In dit blog beschrijf ik de dingen die ik op mijn reisblog ook zou beschrijven. Van Russische gerechten tot Russische datingsites. Van de bereiding van wodka tot  surfspots in Rusland. Van Poetin tot Russische reggae. Kortom, er is volgens mij genoeg te schrijven over dit bizarre land.

Ik zou zeggen pak een wodka en laat je meevoeren op een Russische avontuur in Nederland!

Vashe zdoróvje! (proost)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s