Wintersurfen in Kamchatka

Vanaf je surfplank uitkijken op besneeuwde  vulkaantoppen met een gevoelstemperatuur van -20. Welkom in Kamchatka, een bijzondere surfspot aan de kust van Oost-Siberië.

1541px-map_of_russia_-_kamchatka_krai-svgKamchatka biedt de surfer een unieke ervaring. Vooral in de winter zorgt de kou voor een extra dimensie. Gebruik van dikke winter wetsuites is hier niet overbodig. Het water kan een temperatuur hebben van onder het vriespunt en de gevoelstemperatuur kan dalen tot -20. Het zwemmen in ijswater schijnt je imuumsysteem te verbeteren.

Naast het surfen kun je ook prima snowboarden.  Op actieve vulkanen snowboarden met een sneeuwdek van 10 meter is geen uitzondering, Het is ook ideaal voor heli-boarden. Kamchatka schijnt een van mooiste helitrips te hebben ter wereld. Dus mocht je ook van snowboarden en skiien houden. Dan kom je in Kamchatka aan je trekken.

In het filmpje is te zien hoe drie Russische surfers glijden over de ijskoude golven. Je ziet prachtige, poëtische beelden van het desolate sneeuwlandschap. Maar ook van het dorp met de typische sovjetflats en een prachtig Russisch-orthodox kerkje.

Wanneer de weg door de sneeuw geblokkeerd is, kan het wel 2,5 uur lopen zijn om de kust te kunnen bereiken. Ze laten drie unieke alternatieven zien om aan de kust te raken; met een snowboard, hondenslee of sneeuwvoertuig.

Vol passie vertellen deze mannen dat surfen niet alleen om grote golven gaat. Maar om het gevoel van vrijheid en geluk.  Het is een verhaal over Russische surfers en ijskoude golven. ‘Een bijzondere sensatie van de kou, wat echt hartverwarmend is en je dichter lijkt te brengen bij God. Het maakt je één met de zee en de natuur. ‘, aldus Konstantin.

Rusland heeft nog meer prachtige surfspots. Nieuwsgierig?  Deze filmmaker heeft filmpjes van Murmansk, Kaliningras, St-Petersburg, Vladistock en  Koerilen eilanden. Het is het kijken waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s