Door Trump Amerika pro-Rusland

 

 

Na de overwinning van Trump op de Amerikaanse verkiezen op 8 november stromen de reacties van leiders binnen. Eén ding is zeker,  met Trump als wereldleider zal de wereld er totaal anders uitgaan zien.  Er zullen met verschillende landen vanuit andere belangen samengewerkt worden, wat grote gevolgen kan hebben op economische en militaire vlak.

De verhoudingen tussen Amerika en Rusland zullen volledig veranderen. De twee leiders hebben al verschillende keren telefonisch contact gehad om het één en ander te bespreken.

Poetin is erg blij met de nieuwe gekozen president Trump en hoopt op een prettige samenwerking wat betreft de wereldveiligheid en handel. Hij verwacht  dat de opgelopen spanningen tussen Rusland en Amerika sterk zullen verminderen. Poetin rekent op een constructieve dialoog tussen Moskou en Washington op basis van gelijkheid en wederzijds respect.

Trump kijkt er naar uit om de banden met het Kremlin en de Russen aan te halen en op een contructieve manier samen te werken op gebied van handel en wereldveiligheid.

Filmpje RT news

Dat houdt in dat ze samen met een bond gaan vormen tegen IS. Dat betekent Amerika in plaats van tegen Assad met het aantreden van Trump voor Assad zal zijn. Rusland zal vrij zijn om bombardementen in Syrie op te voeren. Met het gevolg dat nog meer vluchtelingen naar Europa  komen. Wat mogelijk Europa kan ontwrichten.

De huidige president van Egypt, Sisi,  is ook blij met Trump. Egypte was woedend over de deals die Amerika sloot met de Moslimbroederschap en het aflaten weten van de strijd tegen IS in Libië. Egypte en Rusland versterken hun militaire, economische en politieke samenwerking. De verhouding tussen Amerika en Egypte zal direct of indirect verbeteren. Een Egyptisch-Amerikaans-Russische aanval op het islamitische deel van Libië is niet ondenkbaar.

Trump heeft daarnaast aangegeven weinig te hebben met de situatie in Oekranië en lijkt zich hiermee niet te willen moeien. Volgens hem zal Duitsland maar op moeten komen voor dat land. Hij zal Poetin hierin niet tegenwerken.

Het is duidelijk dat door het veranderen van Amerikaanse leider  de verhoudingen in de wereld anders komen te liggen. Poetin geeft aan Obama verschillende keren heeft uitgenodigd voor een dialoog. Obama is hier niet op in gegaan. Volgens Poetin ligt het niet aan het Kremlin dat de verhoudingen tussen hen en Amerika slecht waren. Onder het beleid van Obama werd Rusland meer gezien als een vijand en zijn er verschillende maatregelen getroffen tegen Poetin. Van samenwerking was er maar weinig sprake en liepen de spanningen op tussen beide landen.  De Koude Oorlog leek weer teruggekeerd.

Met Trump aan de macht zullen de twee juist met elkaar samenwerken. De  economie is dan belangrijk in plaats van de democratie. Dat belooft spannende tijden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s